Adventures Continue...

0 comments
Adventures Continue...

Hyep, lama x update hahaha.
Saya mmg org yg suka procrastinate dan itu masalah terbesar saya >.<

Ok update ttg apa yg kami lakukan sewaktu bosan2 itu hari weeee~~~


Say hi to Pantai Remis


It's all started with a boring day, and I don't know where to go ....
Memandu tanpa tujuan ... and decide nak pergi Pantai Remis, using Google MAPS of course or we'll be lost.



Minah nih tak dok feel apa tah


Sedeyhkan? dah bape tahun duk kat Puncak Alam, baru tahu kat sini ada pantai yang boleh dinikmati dan  anginnya berderu2 haha ;p

Xyah lah nak pi PD tuk pemandang pantai.


Skali lagi dok feel matahari kot =.='


First aku sampai sini perghh ... ramainya org ... dan byk nye pelbagai jenis 'shellfish' dijual, dan aku mmg amik beberapa la. 

First time dengar dan makan Kerang Bulu. SEDAP! 
Nak tau bendenya kerang bulu guna encik google, aku lupa nak amik gambo


Pipaq jeles nan pose tiang bendera minah sebelum ini ;p


Oh dan kat cini ada org jual keropok lekor dan keledek goreng yang sangat sedap, mesti try yawlll. SERIOUSLY! 

Oh dan cuba jangan mandi kat sini kalu xnak mati or kelihatan gila.


Happy moments together!


Selain pemandangan yang indah, angin yang mendayu-dayu, ada juga kedai makan kat sini, so try la, boleh tahan la. 

next aku datang nak aim kedai ituh!! haha


Nampak? Gabak!


Ada satu stall kat situ jugak menjual pelbagai makanan haha. Kami pi situ ja, xdak duet doh haha.

ABC kat kedai tuh AWESOME gila. Besar dan sedap! mesti cuba!


Matahari membenamkan diri~



 Muahaha habis sudah kot entry kali ini, so I Say BYE2. :D
Moga Ketemu Lagi


Peace yall


EH mana gambar tuan punya blog? haha nah!
Bercita2 nak jadi lanun =.=



P/S: Aku bukan Narcissist suka menunjuk gambo sendir juga sangat low self-esteem dgn imej sendiri haha. Maaf xda gambar sendiri.

When We Got Nothing To Do

0 comments
When We Got Nothing To Do

Bender nih da lama pon tp bru sekarang kuh nak update haha

Port Klang @ Tanjung Harapan

maaf la ye~~~
Aku x ingat bla tp asewnya 14/3/2012
Kami pergi ke Port Klang selepas selesai menghantar Case Study~~~


Pipaq~~

Bashit

Tiang Bendera

and piece of my finger?

Mana Gambar saya?
errr next update lah hahaha ;p
org kater makan kat sini sedap
*gulp. nnt la aku try ;p

P/S: Semalam pipaq dah balik. Sunyi siot!!

Am Back

0 comments
Am Back

YAY!!
Selesai sudah pertarungan di medan clinical di area psikiatrik dan medikal neuro.


Perit? Adat belajar la, memang perit sbb mmg byk yg kita tak tahu.
So ini la peluang untuk belajar.
In fact rase cam x puas sbb byk lagi area yg x sentuh kat HKL. :(

Silalah Jamu beberapa gambar (kekawan yg sempat ditemui disana) :)

(Najwaa - Hehehe first time rapat nan ko ahaha; tp seronok~~)

(Ain dan Fatin - Student KKM, mmg hebat)

(Iftar - Blur tp hebat haha)


P/S: Nih ada gambar arm sling skali ahha .... jenuh membuatnya haha sekian~~~


Student Berkerja

0 comments
Student Berkerja

Hye!! 
Lama x update blog
busyler
skrg praktikal di HKL Psychiatric
tinggal lagi 2 minggu then 7 minggu untuk Neuromedical


P/S: Cepatla abis T_T

Thanks Guys!

1 comments
Thanks Guys!

Piece of Word to the Working Committee 
NOTE TO Izzul & Mal: Thx korg sebab sanggup jadi biro program tuk program nih. Aku suka cara korg collaborate bersama, dan setiap program yang bagi aku fresh. Sorry aku x dpt tolong byk kat korg sepanjang program, sorry sebab byk wat korg rasa stress, dan sorry kalu dlm waktu camp itu sendiri aku wat korg terasa. Korglah nadi program nih, THX.
*Good Job Guys :')
THX IZZUL N MAL

NOTE TO Akma & Amal: Thx Akma sebab sggp jadi bendahari program nih walaupun aku tau ko sgt bz dgn SMF dan mcm2 lagi tugas lain. Walaupun niat aku mulanya nk dera ko, tp in the end, it's u yg byk guide dan tenangkan akuh. To Amal, walaupun first time kerja nan ko tapi aku rase seronok sgt, sbb ko komited dan aku rase ko antara plg penat, 24/7 kerja kerja kerja tuk pastikan kiterorg dpt makan.
*THX korg :D
AKMA & AMAL

NOTE TO Farah: Farah, aku xxau mcm mane nk mula melaenkan TERIMA KASIH byk2, sebab ko lah yg paham macam mane perasaan aku bla jumpa mcm2 org, kene maki hamun sane sini, berpenat lelah, even ada hari yg kite sama2 terlupa nk makan risau pasal program nih. TQ kat ko sbb ko lah yg byk bring aku back to reality sewaktu aku tgh down di sepanjang process. Walaupun ko last minit aku amik, tp aku x menyesal sbb ko bagi aku perfect dari segala bende, dan ko lah yg tlg coverkan tuk aku, dan ko nampak ape yg aku x nampak.
*TQ Farah <3 u haha.
FARAH

NOTE TO The A Team: 
NOTE TO Akim, Alip & Fadil: Tq kat korg sbb snggup berjaga malam n wat sentry tuk jaga keselamatan bebudak nih, walaupun korg asik bertelagah jew keje tp at the end, korg make up dgn kerja kuat. 

NOTE TO Ayen, Budin & Yob: Thx kat korg sbb byk bantu aku, Ayen thx sbb walau ko bz nan byk program laen tp ko lah antara org yg settle kerjanya dan ko lah yg byk tlg farah waktu aku xda kat sane rituh. Budin, thx sbb tlg jagakan tempat pada 2nd day dan thx sbb watkan Fly sheet tuk kiterorg supaya kiterorg dpt masak,  berteduh jika hujan dan memudahkan memasak. Yob thx sbb bantu kiterorg dlm setiap aspek, tlg pasang lampu, cari kayu api, dan bantu ajk2 lain. 

NOTE TO Paan: Thx sebab wat surat tuk aku dan minit2 mesyuarat walaupun ko ade lebih puluh2 surat n minit kene wat, tp ko wat n pass kat aku jugak pada hari tuh :') thx.

NOTE TO Ecah & Weng: thx sbb manage dapatkan bas tuk kami heehehedan tlg kami setup2kan tempat ari ke-2

NOTE TO Zati: aku rase aku plg byk torture ko walaupun tau ko ade program gak hehe maap. thx sbb sanggup jadi paparazzi hahaah

NOTE TO Azalia & Qis: Aku juga x dapat lupakan jasa korg belakang tabir yang byk, sgt2 byk tolong aku walaupun pada hari kejadian korg xda atas masalah tersendiri. Qis, tq sebab susah2 carikan peralatan masak. Azalia, thx sbb tahan perangai aku dan wat listname tuh, xda bende tuh kiterorg lost hahaha.

NOTE TO Epul & Aiman: hahaha kenapa part korg aku dah start menangis, thx sbb jadi pemanatau utk program nih, thx sebab sanggup ambikkan baju tuk kiterorg, sanggup bersusah payah tuk kiterorg. Aiman, aku janji nnt aku bayar balik duet ko, dan Epul, u're just wonderful thx for supporting me :').
*U guys are just too awesome to tell the greatness u guys bring :')
THE A TEAM!!

Gudbyee~~~

P/S: Can't stop weeping, it's just too overwhelming for me, THX GUYS.

Team Building PPPCK 2011

2 comments
Team Building PPPCK 2011

Hola, disini ia bermula.

HUTAN LIPUR BERKELAH, PAHANG.

Dah lama dah Kem nih 7,8,9/10/11, cantik kan tarikh hahaha.

Proposal untuk Kem nih dah lama dah dari tahun lepas lagi, dan tgh tahun nih bru lulus, dan waktu tuh la gigih dan kelam kabut wat persiapan.

1st DAY


Diorg bertolak dari puncak alam pukul 9.00 kerana bas agak lewat pada harituh.
Aku, Izzul, Hakim, dan Alip pegi awal dlu nk book tempat, mark dan settle hal2 polis dan klinik.
So aku kat sane dah cuak dah diorg lambat ++dgr ade pelajar dah cedera sblm naik bas pun lagi.
*anim cian die xdpt g, take care yew
Semua baru turun bas dan muka masih suci haha.

Siap2 nek lori.

Nampak Hawa dan Zul jew *cuba teka yg len haha.

Di tapak khemah diorg diajar cmne nk pasang khemah dan setup tempat sendiri.
*Mereka sgt pro
:D

Sesi Memasang khemah.

Khemah setelah dipasang. 
  
Bykkan reserve kami?


Makan la korg.


Malam hari pertama x byk aktivi yg dpt dilakukan sebab malam tu hujan lebat, khemah kebanyakkan bocor dan sume lari kat wakaf tuk tido.
Liza lak mlm tuh sakit so Akim anto die pegi Klinik kesihatan gambang
Malam tuh aku dah tgk suasana lain yang semuanya low morale, tp ia pengalaman terbaek sbb bla lagi kita nk merasa hujan di hutan tgh malam sejuk2 kan? 
Tp at least ade ice-breaking dlm hujan dan night-walk yg sebentar.
*setiap pagi sangat sejuk gila2 mengigil mencengkam tulang belakang haha

2nd DAY


Aktiviti hari kedua full on Falls Trekking, BBQ Night, dan Campfire Activity.
*Aku, Budin, dan AJK pompuan lain di base camp jaga makanan dan setup mana2 perlu

Memanjat er er air terjun?? haha.

Phew.

Dah mendaki kini masa tuk Malam BBQ n Campfire Xtvt yang ada aktiviti seperti, Do as i say not as i Do, Love game, Mafia :D
*masak la korg hahaha
AYAM PERAPAN *lisanye lagi sedap hahaha.

Zul bz menyiapkan tempat BBQ tuk kumpulan laen~~

Chef kumpulan memasak.

Inilah dapur yg Budin bersusah payah wat tuk kami pagi tuh huhuh
*TQ Budin
Dapur kami~~

SWEET-SWEET
AJK dah set baek punya agar setiap kapel dipasangkan malam tuh
Mangsa? Tgk dibawah.
*Nakal Izzul n Mal
Gee & Hakim

Rahman & Asmaa

We rock that night!!

3rd DAY


Hari ni, sume dah x saba nak balik hahaha, letih weyh HP habih battery (xleh charge), makananan org sediakan hahaha.
*Gambaran minda peserta
Siap siaga balik

THX pada para peserta sebab join kem ini dan bersusah payah bersama kami.
*Arigatou, Standing Ovation
Para peserta~~
"Walaupun org kate camp ni x team building sbb x strict, jus know that I made this so that we would be together for the last time and enjoy each moment together."

P/S: Thx for the Memory :')

Housekeeping

0 comments
Housekeeping

Ape beza housekeeping and housecleaning?

House cleaning --> is the routine of cleaning, sanitizing and beautifying all surfaces, appliances, bathrooms, kitchens, windows and floors. 
House keeping --> is picking up your socks, doing the laundry and dishes.
(Sources http://www.premierehousecleaning.com/FAQs.htm)


So setakat nih aku hanya mampu wat house keeping je, sikit house cleaning haha, hahaha.
Sok la sambung lagi haha >.<

*mood: PENAT

Sedikit gambar padil, akim & akuh :)

P/S: Puncak Alam officially xda dah batch akuh :(. Suma balik, aku kesedihan lagi haha. =.=

Followers

Theme images by sndr. Powered by Blogger.